Evenementen

Al ver voor de Tweede Wereldoorlog is in verslagen sprake van de feestweek op Krommeniedijk. Altijd eind augustus-begin september, zoals nu nog steeds het geval is. Een week lang feest, van weekend tot en met weekend. De precieze evenementen die worden georganiseerd verschillen uiteraard van jaar tot jaar. Wat kenmerkend is, is het open karakter: iedereen kan meedoen. Wat ook kenmerkend is, is de rol van het Dorpshuis, als logische plaats van samenkomst voor de vele activiteiten in de Feestweek, waaronder de jaarlijkse polderprutrace waar deelnemers van heinde en verre aan meedoen. 

Een ander belangrijk jaarlijks terugkerend fenomeen is het levend bakvoetbaltoernooi, in juni. Denk daarbij aan tafelvoetbal, maar dan met een speelveld dat gemaakt is van een grote rechthoek van steigerpijpen en zeildoek aan de zijkanten. Over het speelveld liggen ook steigerpijpen, hieraan zitten de spelers vast, steeds 2 teams van elk 8 spelers. Er wordt gespeeld met zachte schuimrubberen ballen, die de spelers in één van de drie doelgaten aan de kopse kanten van de bak moeten zien te schieten. Spektakel verzekerd dus. Het toernooi wordt op het landje naast het Dorpshuis gespeeld, en na afloop kan iedereen naar binnen om na te praten.

Het Dorpshuis wordt verder regulier gebruikt voor de repetities en uitvoeringen van Toneelvereniging Steeds Voorwaarts, Kindertoneel, en de zangvereniging, door de biljartvereniging, seniorentafeltennis, door de seniorengym, de jeu-de-boules- en koersbalvereniging, door vele basisscholen waaronder de Krommeniedijkse OBS ‘De Overhaal’ voor hun jaarlijkse musical, door het jeugdtoneel, et cetera.

Daarnaast zijn er feesten, toneel- en zangvoorstellingen, condoleances, kerstviering van de school, familiereünies, vergaderingen, lezingen en dergelijke. Het Spuithuis wordt gebruikt voor kleinere bijeenkomsten en cursussen, zoals bijvoorbeeld yogales, quilt cursus, kunstclub DyckArt, rijbewijscursus, voor de brandweer, en voor exposities in de jaarlijkse Feestweek.

Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden die de locaties Het Dorpshuis en het Spuithuis bieden voor uw vereniging of organisatie, dan kunt u contact opnemen met Herbert Jäger, e-mailadres: dorpshuis@krommeniedijk.nl, tel. 06 1090 0218, of door ons contactformulier in te vullen.

Choose from the large selection of latest pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, content slider, responsive image gallery with lightbox, parallax scrolling, video backgrounds, hamburger menu, sticky header and more.

Agenda

  1. Er zijn geen evenementen 

Foto-impressie

Adres De Horn

Dorpshuis De Horn
Krommeniedijk 131
1562 GK Krommenie

Contact

E-mail sturen                     
Telefoon: 06 - 30 79 17 16               
Contactformulier

Adres Het Spuithuis

Het Spuithuis
Krommeniedijk 125
1562 GK Krommenie