Evenementen


Mobirise

Al ver voor de Tweede Wereldoorlog is in verslagen sprake van de feestweek op Krommeniedijk. Altijd eind augustus-begin september, zoals nu nog steeds het geval is. Een week lang feest, van weekend tot en met weekend. De precieze evenementen die worden georganiseerd verschillen uiteraard van jaar tot jaar. Wat kenmerkend is, is het open karakter: iedereen kan meedoen. Wat ook kenmerkend is, is de rol van het Dorpshuis, als logische plaats van samenkomst voor de vele activiteiten in de Feestweek, waaronder de jaarlijkse polderprutrace waar deelnemers van heinde en verre aan meedoen.
  Foto's 2022 
Foto's 2023

Zaterdag 23 december 2023 
De bewoners van Krommeniedijk versieren en verlichten de tuinen, woningen en andere opstallen om de donkere dagen voor kerst aantrekkelijk te maken. Op het dorp wordt door meerdere groepen muziek gemaakt, korte toneel stukjes opgevoerd en in de kerk wordt gezongen door het koor. 
U wandelt over Uitweg, Taandijk en Krommeniedijk en onderweg ontvangt u op verschillende locaties eten en drinken. Veel mensen dragen zelf ook lichtjes met zich mee voor een feestelijke uitstraling. Na de wandeling verzamelen de deelnemers zich in het Dorpshuis waar er nog een gezellige nazit is met een muzikaal optreden.

Foto impressie 2022 

Foto impressie 2023

Flyer van aankondiging 2023.
In 2022 is het eerste Festival georganiseerd en in 2023 werd  het festival op 15 juli gehouden. Vanaf 16:00 waren er op het veld naast en achter het Dorpshuis activiteiten en spelen voor de jeugd, Jeu de boules, IJs verkoop, Springkussen en Straat theater. Ook maakten de kinderen met muziekvereniging O.G. samen muziek en waren er muziek workshops meetrommelen, zingen en dansen. Vanaf 17:30 waren er optredens van de Cobra coverband en Noordersluis band met als speciale attractie LIVE KARAOKE meezingen met de bands.

Daarnaast zijn er feesten, toneel- en zangvoorstellingen, condoleances, kerstviering van de school, familiereünies, vergaderingen, lezingen en dergelijke. Het Spuithuis wordt gebruikt voor kleinere bijeenkomsten en cursussen, zoals bijvoorbeeld yogales, quilt cursus, kunstclub DyckArt, rijbewijscursus  en voor exposities in de jaarlijkse Feestweek.

Indien u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden die de locaties Het Dorpshuis en het Spuithuis bieden voor uw vereniging of organisatie, dan kunt u contact opnemen met Christa Rodenburg, e-mailadres: dorpshuis@krommeniedijk.nl, tel. 06-30 79 17 16, of door ons contactformulier in te vullen.

Choose from the large selection of latest pre-made blocks - full-screen intro, bootstrap carousel, content slider, responsive image gallery with lightbox, parallax scrolling, video backgrounds, hamburger menu, sticky header and more.

Agenda 2023

  1. Zondag 3 maart: 15:00 - 18:00 Jeroen Booy Rockschool uitvoering, entree € 5,-
  2. Vrijdag 8 maart: Bakkie Leut (10:00) Amsterdamse ochtend
  3. Zaterdag 20 april 2024: Running Dinner
  4. Vrijdag 24 mei: Bakkie Leut (10:00) Zaanse Pop professor
  5. Zaterdag 6 juli: Bakvoetbal toernooi
  6. Zaterdag 13 juli: Festival op de Dyck
  7. Zondag 8 tot 15 september: Feestweek
  8. Zaterdag 21 december: Lichtjeswandeling

Foto-impressie

Adres De Horn

Dorpshuis De Horn
Krommeniedijk 131
1562 GK Krommenie

Contact

E-mail sturen                     
Telefoon: 06 - 30 79 17 16               
Contactformulier

Adres Het Spuithuis

Het Spuithuis
Krommeniedijk 125
1562 GK Krommenie

Landing Page Software